Gondolatok a Szájer ügy kapcsán….

Nem egyszerű annyi bizonyos, mert kellő kritikával kell lennem a kormánypárt iránt is, és meg szerettem volna várni az ellenzéki sajtó ( megint rá kell csodálkoznom, hogy van eme nagy diktatúrában) és kishazánk szerencsétlen ellenzéki pártjainak nyilatkozatát.
Gondolom a story lassan körbeér. Vasárnap Szájer József EP-képviselő lemond mandátumáról. Kedden  belga lapok megírják, hogy pénteken a brüsszeli rendőröket egy ( kijárási korlátozások megszegése miatt) bulihoz riasztották. A bulit amolyan szex orgiaként írták le külföldi lapok. Többnyire férfiak vettek részt rajta. Egy férfi ( Sz.J) a csatornaereszen próbált elmenekülni, de a rendőrök elcsípték, a nála lévő hátizsákban extasy tablettákat találtak.  Ma délután Szájer József közleményt ad ki, melyben többek között azt írja:” “Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Bocsánatot kérek a családomtól, a kollégáimtól és a szavazóimtól.”

Szájer József felett pálcát törni nem kötelességem. Magánvéleményem van, de ellentétben a hozzászólásokban olvasható álerkölcscsőszöktől, nem hiszem, hogy hibátlan lennék; így nem is ítélkeznék felette. Persze nagyon jól látszik, hogy hirtelen az életükben soha hibát vagy bűnt el nem követő milliók országa lettünk, de ez a része inkább megmosolyogtató.

Megvártam az ellenzékünk véleményét, mert azért valljuk be, ők azért ilyen esetekben mindig hihetetlen erkölcsi magaslatokról tudnak ítélkezni ….( Természetesen nem lenne most ildomos a Lackner, Niedermüller, Bíró, Donáth apuka, Havas, Vágó stb…. eseteit felemlegetni, mert most más a szituáció.)Szóval megvártam, elolvastam és jót nevettem. Ettől függetlenül ennek az egész történetnek nagyon sok üzenete és oldala van, amiről a jobboldali szavazók dühükben, a baloldali szavazók meg örömükben meg is feledkeznek.

Előre bocsátom, aki a politikát az állandó erkölcsösség számonkérésével próbálja szemlélni, ne olvassa tovább, valamint semelyik gondolatommal egy percig sem szeretném Szájer József tettét mentegetni. A politika minden csak nem erkölcsös, nem szép, és nem egy adott pillanatról szól. Eszmék és elvek, kevésszer érvek; lobbik és hosszú távú tervek sok esetben sötét hátsó szobákban megkötött háttéralkuk mentén zajló csata, mely eszközökben és fegyvernemekben nem válogat; persze ideig-óráig próbálja a tisztaság, erkölcsösség és csupa jó szándék látszatát fenntartani. Ezt az esetet is ezek figyelembevételével érdemes szemlélni.

Ami biztos, és erre mérget is vehetünk, a politikában nincsenek véletlenek. Az időzítés fontos.
Szaftos az ügy, de nem ez a fontos, hanem, hogy a képzeletbeli sakktábláról leszedésre került Sz.J. (nem is akárki hanem egy fideszes Ep képviselő) Ne legyen senkinek kétsége nem most járt ilyen jellegű összejövetelen az érintett. Az érdekesség a miért most derült ki. Véleményem szerint titkosszolgálati szervek akciójáról van szó. Milyen veszteségeket okoz?
1.A magyar és lengyel vétó kapcsán e két nemzet alkupozíciója gyengült.
2.A Néppárton belüli eddigi Fidesz pozícióra, a párttal kapcsolatos hezitálásra és védelemre is hatással lesz, így feltételezhetően kenyértörésre is sor fog kerülni.
3.Handó Tünde (Országos Bírói Hivatal volt elnöke- Szájer József felesége) megítélését és tekintélyét is erősen rontja.

És természetesen a kormányzó pártra sem vet jó fényt, pont az Alaptörvény egyik szerzőjének Szájer Józsefnek az ügye.

Viszont a jobboldal is törésponthoz kell, hogy érkezzen!
10 év kormányzás után természetesen belső harcok és pozíciócserék elképzelhetetlenek egy ekkora tömegeket megmozdító pártnál. Viszont amit sokadmagammal már régóta mondunk, meg kellene lépni. Ilyen hibák nem férnek bele. Egy teljes átvilágítás, megtisztulási folyamat révén. Ugyanis a java ezután következik. A jelenlegi meccsbe nem férnek bele olyan emberek, akik ekkora veszteséget tudnak okozni. Ezen személyeket érdemeik elismerése mellett „nyugdíjaztatni kell.” Mind a fellépésben, mind a kommunikációban az ellenfeleinkkel szemben alkalmazott polkorrektség ideje lejárt.
Meg kell vége érteni, csak tisztességesen játszva, kezeket nem bepiszkolva ezekben a játszmákban nem lehet nyerni. Az ellenfél saját eszközeivel kell folytatni a küzdelmet.
Ideje lenne mind a titkosszolgálatoknak, mind a belügynek erősebb fordulatszámra kapcsolni.
Tudjuk kikkel állunk szemben, tudjuk és ismerjük a hibáikat. Kéretik ezen hibáikat teljes valójukban felszínre hozni; és azt végre tökösen a jobboldali sajtót is felrázva közszemlére tenni. Ha Borkai esetére gondolok, akivel szemben csak egy Gréczyt tudtunk felmutatni….
Több van a gépezetben, végre legyen is kihasználva. Jó időben, jó helyen de maximálisan!

Az igazi játszma még csak ezután kezdődik. Ne felejtsük:
„A politika nem a jó döntések, hanem a sokoldalú érzékenység tudománya….A választók elvárásával ellentétben a rendkívüli helyzetek nem semmisítik meg a politikai logikát, csak ennek elrejtésére ösztönzik a politikusokat.” (foto:Index, 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s